Smatrate li da ste dobar poznavatelj klima uređaja, smatrate da je dovoljno očistiti samo filtere unutarnje jedinice  klima uređaja kako bi udisali čist i zdrav zrak????

Što je glavni uzrok loše mikrobiološke kvalitete zraka u prostoriji?

Glavni uzrok loše kvalitete zraka u klimatiziranoj prostoriji je slabo, površno a ponekad i nikakvo čišćenje , odnosno održavanje klima uređaja. Kod velikog broja korisnika klima uređaja zbog ne upućenosti prevladava mišljenje kako klima uređaje ne treba čistiti i dezinficirati, već da je dovoljno samo oprati filtere.

Tek kada se u klimatiziranim prostorijama počnu osjećati nelagodno, kada se iz klima uređaja počne osjećati neugodan miris, kada osoba doživi nadraženost sluznice očiju, nosa i grla, osjećaj suhoće sluznice, kašalj, svrabež, učestale infekcije dišnog sustava , bol u prsima , glavobolje i psihički zamor samo su neke od posljedica i veliko upozorenje da je došlo vrijeme za dubinsko čišćenje unutarnje jedinice Vašeg klima uređaja.

Evo par činjenica koje bi Vas mogle zanimati jer se tiču Vas, Vašeg zdravlja i zdravlja ostalih ukućana, ali i dugotrajnosti samog klima uređaja.

Klima uređaji koji se redovno ne održavaju, vlažna i prljava mjesta unutar klima uređaja plodno je tlo za razvoj i razmnožavanje mnogih bakterija, alergena, plijesni i gljivica te izloženost svemu navedenom kod ljudi može dovesti do neugodnih reakcija kroničnih bolesti i „sindroma bolesne zgrade“ pa čak i do toga da osobe koje borave u prostoriji sa „zaraženom „klimom obole od tkzv. „legionarske bolesti“ , opasna vrsta upale pluća sa često fatalnim posljedicama.

Uzročnik bolesti je bakterija legionela „ Legionella pneumophila“ sa svojih 40 serogrupa dok se ujedno se i druge podvrste Legionele smatraju patogenima.

Da biste izbjegli sve gore navedeno potrebno je minimalno jednom ( 1 ) godišnje odraditi kvalitetno dubinsko čišćenje klima uređaja.

Posao dubinskog čišćenja klima uređaja prepustite stručnom osoblju „TIP-TOP-a“ kako bi Vašu klimu u potpunosti očistili, dezinficirali i omogućili Vam uistinu svjež, čist, zdrav i daleko hladniji odnosno topliji zrak koji ispuhuje Vaš klima uređaj.

Potraži nas i na...

Mob: +385 (0) 92 365 9410